Du kan nemt blive en friluftsgourmet


Danmark ligger efterhånden helt i top på det gastronomiske verdenskort. Men der er ingen grund til at de store madoplevelser skal nydes indendørs på dyre restauranter.

Gourmetoplevelsen kan lige så vel ligge i dine omgivelser, den fri luft, godt selskab (eller den stille ensomhed), det rette grej og ingredienser.
Der har aldrig manglet ideer til, hvordan god mad skal laves på bål eller på Trangiaen, og vi har også gennem tiden solgt en del bøger om madlavning.

For mange fjeldvandrere er maden et af dagens vigtigste højdepunkter, hvor man, efter endt vandring, glæder sig til en god portion mad og en kop glohed kaffe. Blandt mange fjeldvandrere hersker der ofte en konkurrence om, hvor meget komfort man kan få for lavest mulig vægt. Det samme gælder for maden; hvor meget lækker mad kan jeg slæbe med for lavest mulig vægt?

Opfindsomheden har ofte været stor, så man har kunnet servere lagkage på sjette dagen i Rondane eller sildebord i Femundsmarken. Man har i hvert fald sjældent hørt friluftsentusiaster udtale, at de ønsker mindst mulig mad med til højest mulige vægt!

Stort udvalg af produkter

Med en tanke om mest mulig komfort og lavest mulig vægt har vi opfundet begrebet friluftsgourmet. Hvilke produkter dækker begrebet så over?

Vi startede faktisk allerede i 2009 med BonFire. Ideen her var at få bål og udendørsliv hjem i haven, så flere kunne få fornøjelsen af god bålmad.

I 2011 startede vi så den danske import af GSI, som af mange entusiaster betegnes som high-end udstyr til madlavning. Med GSI har vi igen fået det delbare brudsikre vinglas, stempelkande, kaffekværn, peberkværn og en del andet tilbehør på lager.

Af spiselige elementer har vi Real Turmat, som vel ikke kræver nærmere forklaring, vores nye protein og energi bar,  og som det nyeste skud på stammen, så får vi nu vaske ægte gourmet kaffe fra Growers Cup.

Gourmetkaffe hvor som helst

For hvorfor drikke NesCafé eller kogekaffe på næste tur, når man kan drikke ”ægte” kaffe med bønner fra fx Bolivia eller Ecuador?

Vi har startet et samarbejde med Growers Cup, der trods det engelsk klingende navn er et 100 % dansk. Growers Cup har specialiseret sig i at lave små praktiske alt-i-en kaffebryggere med indbygget filter og kande. Man skal blot åbne posen og hælde en ½ liter kogende vand i, vente 10 minutter og wupti, så har man en kande nybrygget kaffe i allerbedste kvalitet.

Kaffens smag, nuancer og aromaer måles i et point system a'la Parkers point system på vine. En normal formalet kaffe fra det lokale supermarked har en rating på 30 – 35 point. Vores kaffer fra Growers Cup har en rating på ~ 80 point!

Rigtig fin kaffe af den allerbedste kvalitet, som fx bruges af baristaer, ligger normalt mellem 85 – 95 point. Derfor kan vi med god samvittighed godt kalde vores kaffe for gourmetkaffe, og vi mener også, at vi nu har markedets bedste outdoor kaffe.

God tur og velbekomme!

Billeder: SXC og Rasmus Rahbek
Spejder Sport A/S, Lejrvej 13, 3500 Værløse, T: 43 55 35 00, F: 43 55 35 25 - E: salg@spejdersport.dk - CVR-nr.: 58 14 28 16
© Copyright 2009. All Rights Reserved.