Menu

Sådan tænder du det perfekte bål


Bål

Siden urtiden har bålet været et samlingspunkt for mennesker. I mere end 300.000 år har kontrollen over ilden været en forudsætning for overlevelse, og bålet skabte varme, gav lys og var en forudsætning for madlavning.
I dag er bålet stadig et samlingspunkt, og uanset om du tænder bålet i haven, i skoven eller på stranden, har flammerne en næsten magisk tiltrækningskraft på børn og voksne.
Bålet fungerer perfekt hvis der skal hygges en sommeraften, men er også en praktisk nødvendighed på turen f.eks. til madlavning – uanset om det er stegning af pølser på skovturen eller anderledes gourmet madlavning, eller som varmegiver på shelterturen.

Bon-Fire har lavet en masse produkter, der er velegnet til madlavning over bålet eller hygge i flammernes skær. Se dem her.

Som alt andet er det, at tænde et bål nemt og problemfrit for den øvede, men kan for den der hverken har erfaring eller viden være en uoverkommelig opgave. Du kan her finde råd og vejledning til båltændingen, og få tips og ideer til aktiviteter ved og med bålet…

Bål tænding

Hemmeligheden bag succesfuld båltænding er god forberedelse. Har du brænde klar i de rette dimensioner og mængder, er du allerede godt på vej…

Optænding

Til optænding anvendes tørre kviste af fyr eller gran, birkebark eller spåner.

TIP: I regnvejr kan du tæt på træernes stammer finde små tørre kviste, der kan bruges til optænding.

Når der er ild i optænding bygges videre på bålet. Start helst med mindre stykker af flækket brænde. Dels er træet tørrere indvendigt og dels har de flækkede brændestykker flere kanter som ilden nemt får fat i.

Forsæt herefter med større stykker indtil du har et passende bål.

Båltyper

Pyramidebålet: Klassisk båltype, der er perfekt til optænding og et godt udgangspunkt for opbygning af bålet.

Pagodebålet: Ideel opbygning af større bål, og et godt udgangspunkt for et glødebål
Spejder Sport A/S, Lejrvej 13, 3500 Værløse, T: 43 55 35 00, F: 43 55 35 25 - E: salg@spejdersport.dk - CVR-nr.: 58 14 28 16
© Copyright 2009. All Rights Reserved.