10 gode råd til langrendsferie med børn


Af Søren Binow Lassen, butikschef Spejder Sport Aalborg

1

Hav god tid. Børn på ski, tager tid. Giv dem al den tid de har brug for. Vær indstillet på det fra starten af.

2

Det indlysende råd. Husk varmt tøj. Husk det og husk rigtig meget af det.
Børn elsker sne og de elsker at lege i det. Så sørg for at have nok med til at de altid kan få godt med tørt og varmt tøj på. Flyverdragten er god hvis den er vandtæt, to delte sæt skal være med smækbukser, da børn tit får sne op på maven. Luffer er varmere end handsker. Børn er som batterierne til dit kamera, hvis de bliver kolde kan de ikke ret meget.

3

Børn tager ikke på skiferie for at få motion. De tager af sted for at lege i sneen. Husk at det hele tiden skal være sjovt. Lad være med at tvinge dem ud på de lange ture, før end de selv vil. Ellers bliver det rigtig svært at få dem med igen.
Vær indstillet på at I de første år måske ikke får løbet så meget som i gerne ville. Sidste år var jeg det meste af ferien ovre på den lille øvebakke, for det var der min datter ville køre.

4

Lokkemidlet eller lynopladeren. Chokolade i rigelige mængder, intet kan inspirere et barn som tanken om det stykke chokolade der vanker ved næste pause. Husk at der ikke skal være langt imellem pauserne.

5

Ordentlige ski og støvler. Det er bare det fedeste at have sine egne ski og støvler. Til de helt små skal der ikke bruges stave, kun når I leger. Børn lærer meget hurtigere at gå på ski uden stave, end med stave. Mærkeligt men sandt.
Skiene skal være bløde og med indsving, så er de nemmere at træde ned, lettere at gå i sildeben med og svingere bedre.
Hvis du ikke vil bruge penge på nye ski fordi de vokser fra dem for hurtigt, så køb dem brugte. Der er masser af gode brugte ski til salg på nettet. Husk der skal være plads til de varme sokker i støvlerne.

6

Skiene skal være lige så lange som barnet selv og ikke længere, ellers bliver de for svære at håndtere. Så det er ikke nogen god idé at købe dem for lange så de kan vokse med dem. De bliver trætte af dem inden de kan passe dem, derfor er det bedre at lade dem vokse ud af dem. Husk det skal være sjovt!
Først når barnet bliver større (7-8 år), og har lært at stå på ski, kan man begynde at købe ski der er lidt længere end barnet selv.

7

Pulken er helt super til de rigtig små børn.
Jeg har kørt med min datter og hun elskede det. Specielt når vi skulle ned af bakke. Så kunne jeg høre hende råbe. ”Jaahr så det djurs sommerland”. Efter kort tid kan man høre en god og solid snorken. Her er det igen vigtigt at huske på kulden.  Liggeunderlag, lammeskind, soveposer og hvad der eller kan isoleres med. Pulken er for den mere erfarende langrendsløber, da den kan være lidt uforudsigelig, specielt ned ad bakke.

8

Solcreme og briller. Lyset reflekteres i sneen, derfor er det vigtigt at huske både den høje solfaktor og brillerne. Brug gerne rigtige børne skibriller, de sidder bedre og beskytter bedre.

9

Varm Kakao og gode madpakker, Her er det igen hyggen der er i højsædet. Når børn er udenfor og det er koldt bruger de ekstra meget energi, derfor skal der ofte tankes op. Sørg for at menukortet er interessant, så er det lettere at fylde tanken op.

10

Jeg har vist sagt det før, men succes handler om at barnet har det sjovt. Alene det at der er sne med, gør det allerede her meget lettere at få succes. Husk derfor at I tager børnene med for at lære dem glæden ved at stå på ski. I kan ikke tvinge den i dem. Lad være med at blive sur, hvis barnet ikke lige vil som du vil, men glæd dig over de store smil og røde kinder der kommer retur. En bonus oplysning til de voksne: børn der har været ude i sneen hele dagen, sover som regel også hele natten…


Rigtig god tur!
Spejder Sport A/S, Lejrvej 13, 3500 Værløse, T: 43 55 35 00, F: 43 55 35 25 - E: salg@spejdersport.dk - CVR-nr.: 58 14 28 16
© Copyright 2009. All Rights Reserved.