G-1000 - Fjällrävens uovervindelige vævning


G-1000 stoffet er en klassisk genganger i Fjällrävens beklædning.

Den tætte vævning, der er en blanding af 65% polyester og 35% bomuld, er vindtæt og meget slidstærk. Som udgangspunkt er Fjällrävens G-1000 beklædning imprægneret, og dermed vandafvisende, når du køber det.

Hvis du ønsker at forstærke imprægneringen på udsatte steder eller genoprette imprægneringen kan du nemt gøre dette med Fjällrävens miljøvenlige Grøndlandsvalla.

Materiale information

G-1000 er Fjällrävens egen metervare og hemmelighed bag deres store succes med bukser, anorakker og jakker til fjeld brug.

Stoffet er lavet en blanding af bomuld (35 %) og polyester(65 %). Bomulden gør materialet behageligt og åndende, og polyester giver slidstyrke samtidig med at polyesteren ikke optager fugt, og derfor medvirker til at materialet tørrer hurtigt, hvis det bliver vådt. Af fiberblandingen bliver der spundet en meget hård og tynd tråd, der væves meget tæt.

Inden stoffet bruges i produktion af trekking beklædning får det en behandling med Grønlandsvalla. Imprægneringen lægger et tyndt lag udenpå stoffet, der dels øger de vandafvisende egenskaber, dels gør stoffet vindtæt og endeligt øger slidstyrken.

Skal beklædning bruges i varme egne, kan imprægneringen med fordel vaskes ud. Stoffet bliver dermed blødere, mere åndende og behageligt i varmen.

Egenskaber

Vindtæt: I sig selv er det tætvævede G-1000 væv næsten 100 % vindtæt, og får materialet en ekstra behandling med Grønlandsvoks bliver det helt vindtæt.

Slidstærkt: Kombinationen af den hård spundne tråd, den tætte vævning og imprægneringen giver et meget slidstærkt materiale.

Vandafvisende: Imprægnering giver materialet vandafvisende egenskaber, og polyesteren i metervaren gør materialet hurtigtørrende.

Myggesikker: den tætte vævning yder god beskyttelse med myg, knot og andre irriterende insekter. Det gør beklædningen ekstra velegnet både i Skandinavien med de mange myg og i områder med malaria myg og tse-tse fluer.

UV-beskyttelse: Det hårdt vævede stof giver næsten 100 % UV-beskyttelse.
Spejder Sport A/S, Lejrvej 13, 3500 Værløse, T: 43 55 35 00, F: 43 55 35 25 - E: salg@spejdersport.dk - CVR-nr.: 58 14 28 16
© Copyright 2009. All Rights Reserved.