Op af sofaen og ud i skoven!


Af: Carsten Thomsen, produktchef

Med en GPS i hånden og et besøg på geocaching.dk bliver den sædvanlige søndagstur i skoven til noget langt mere spændende: en skattejagt for hele familien.
Mange familier nikker sikkert genkendende til følgende problemstilling: Det er søndag eftermiddag, og uroen breder sig i familien. Mor vil gerne ud og gå en tur, ungerne vil hellere spille computer, og far opfatter sofaen som et selvstændigt og egenrådigt kongedømme, hvorfra søndagens SAS liga opgør kan nydes – altså helt alene! Denne tilbagevendende søndagssituation virker umiddelbart som en gotisk knude, hvor frustrationen stille og roligt breder sig i takt med intensiteten i SAS liga kampen.

Men fortvivl ikke. Det kan løses nemt og simpelt – køb en GPS!

Fra fænomen til folkesport

Fænomenet Geocoaching breder sig i disse år. Kort fortalt er det en aktivitet, hvor man via specifikke koordinater og en GPS tager på skattejagt. Du skal blot bruge en computer og naturligvis en GPS – så er du i gang!

Start på www.geocaching.dk eller www.opencaching.com, hvor du finder koordinater og ledetråde til den skat, du gerne vil finde. Når du har udvalgt dig en skat og tastet koordinaterne, starter skattejagten. Du kan hele tiden orientere dig på GPS’en om, hvilken retning skatten ligger i, hvor langt der er igen, og hvor langt du har bevæget dig. Når du nærmer dig skatten, giver GPS’en et signal om, at du er tæt på den ønskede position – og så skal der ledes.

Ved første øjekast ser du ikke skatten, men kigger du nærmere under f.eks. trærødder eller bag sten, så kan du være heldig at finde den.

Sværhedgrader der passer alle

Der findes mange forskellige sværhedsgrader – lige fra lette poster, der ligger få hundrede meter væk fra din bopæl, til svære poster i uvejsomt terræn. Der forekommer også skatte, hvor du skal ud på et mindre løb og fi nde poster med forskellige koder og koordinater, som du skal aflæse. Tilsammen danner alle koderne et billede af, hvor den egentlige skat befinder sig.

Geocaching er en sjov og underholdende sport for hele familien, hvor man kombinerer en tur i skoven med en spændende skattejagt. Mor får sin gåtur, ungerne får en sjov skattejagt, og far får et nyt stykke elektronik!

På den måde skaber man pludselig en sjov sport for hele familien.
Spejder Sport fører fuldt sortiment af Garmin outdoor GPS'er. Så hvad enten du er til den lille og lette eTrex-serie, den store "state of the art" GARMIN GPSmap 62 eller den nye spændende Montana, så har vi dem alle i butikkerne eller på www.spejdersport.dk.

Priserne starter ved 799,-
Spejder Sport A/S, Lejrvej 13, 3500 Værløse, T: 43 55 35 00, F: 43 55 35 25 - E: salg@spejdersport.dk - CVR-nr.: 58 14 28 16
© Copyright 2009. All Rights Reserved.