Valg af campingtelt og familietelt


Udvalget af telte er stort og det er nemt at blive forvirret og i tvivl om du har valgt den rette model, der passer til netop dig og dit brug, når du bliver præsenteret for de over 50 modeller, som findes i vores sortiment.

Indledningsvis er det vigtigt at du gør dig bevist om både dit nuværende og fremtidige brug, inden du vælger.

Campingtelte

Vi oplever flere og flere, der fravælger den ”gammeldags” campingtur med vogn, eller ferier i et lejet feriehus, til fordel for et moderne villatelt fra Outwell, fremstillet i lette materialer, der fylder og vejer langt mindre end de traditionelle villatelte, som ofte er fremstillet i tyk bomuld og kraftige stålstænger.

Fordelen ved de moderne villatelte er, at de giver en helt anderledes mobilitet, da de uden problemer kan pakkes i en normal personbil, sammen med al den øvrige bagage til 3 ugers sommerferie. Da I ikke er bundet af en fast ferieadresse, er det derfor væsentligt nemmere og hurtigere at komme rundt i det meste af Europa og få mange forskellige oplevelser i løbet af ferien.

Får I pludselig lyst til at opleve tyreløb i Pamplona, efterfulgt af en Alpeetape op mod Alpe D’huex inden for de samme tre uger, pakkes teltet hurtigt sammen og kursen sættes mod næste destination.

Hvilket telt bør vælges?

Er målet for ferien i år Vimmerby og Pippiland, et smut over Solskinøen og i øvrigt nogle dage hos vennerne i deres svenske ødegård og så i øvrigt en helt anden ferie næste år, er et godt bud på teltet til jer en af Outwells modeller.

Der er i produktionen lagt vægt på fornuftige materialer, forholdsvis hurtig og nem opstilling og så naturligvis en metervare, der kan klare selv den værste tordenbyge.

Hvis I derimod har overvejet at vende næsen mod EuroDisney og derfra forsætte sydover mod Cote D’Azur og sol og varme og i øvrigt ved, at I de næste mange år, vil holde fast i denne form for ferie?

Så kan det uden tvivl betale sig at investere i et af Outwells eller Robens topmoderne ferietelte. Her er alle basisfunktioner og materialer helt i top og der er brugt mange ressourcer på at udvikle et ”state of the art” indeklima, hvilket sikrer at ophold i disse telte er komfortable uanset om, der er tordenstorm eller hedebølge udenfor teltet.

Et alternativ til en ekstra kabine, er et lille ekstra telt som f.eks. Asivik Igloo. Udover at give ekstra plads, giver denne løsning også de lidt større børn deres eget telt.

Lidt om materialer

Som nævnt ovenfor, har familietelte og campingtelte, typisk været tunge bomuldstelte med kraftige stålstænger der skulle modstå trykket fra en regnvåd teltdug. I dag arbejder producenterne med samme materialer og omhu som i produktionen af lette telte til vandreture, og et 8-personers campingtelt rejses nemt af to personer i løbet af 20 minutter, mens den øvrige familie finder sig til rette blandt campingpladsens faciliteter.

I Spejder Sports udvalg af campingtelte er oversejlet fremstillet i en let PU-belagt polyester. Dette materiale er let og helt vandtæt grundet den PU-belægning det har fået fra fabrikken. For at regnen ikke skal pible ind gennem syningerne er disse yderlige tapede eller på anden måde tætnet.

I de dyrere telte vil du ofte se et oversejl fremstillet i rip-stop polyester, der er ekstra forstærket med nogle millimeters mellemrum, og dermed nedsættes risikoen for at lille rift udvikler sig til en større flænge.
Fælles for alle telte er, at solens UV stråler med tiden vil nedbryde oversejlet. Producentens omhu i valg af materialer, vil dog forlænge dit telts levetid under sommersolen, og vi kan dermed kun anbefale dig at vælge kvalitetstelte fra erfarne producenter.

Det er også en rigtig god ide at spænde et solsejl ud over teltet, da dette ikke blot beskytter oversejlet mod solens UV-stråler, men også tager toppen af varmen inde i teltet i dagstimerne.

Stængerne fremstilles som oftest af enten glasfiber eller aluminium.

Glasfiberstænger er fremstillet af to halve rør, der er limet sammen. For at forhindre at leddene flækker, giver seriøse producenter – som f.eks. Outwell – disse en durawrap, som er en fiberfilm lagt udenpå. På leddene monteres samlemuffer.

Ulempen ved glasfiberstangen er, at den er forholdsvis blød, og at mufferne giver en del modstand, når stangen skal køres gennem løbegangen når teltet skal rejses. Derudover er stængerne forholdsvis tunge. Den helt store fordel ved glasfiberstængerne er den forholdsvis lave pris.

Aluminiumsstængerne er noget stivere, helt glatte og meget lettere end glasfiber. Stængerne er derfor markant nemmere at arbejde med når teltet skal rejses. Telte med aluminiumsstænger er derudover mere vindstabile og telte med aluminiumsstænger står derfor super stabilt selv under en sydeuropæisk regnstorm.

Tilbehør

Afhængigt hvor og hvordan du bruger dit telt kan du med fordel investere i forskelligt tilbehør:

Pløkhammer: Det er en stor fordel med en pløkhammer, når du skal sætte 15- 20 pløkke, der skal stå godt, da de skal holde et stort telt, hvor vindpresset kan blive voldsomt.

Pløkke: Til alle vores telte medfølger en passende mængde pløkke og barduner. Du kan dog under visse omstændigheder med fordele have nogle alternative pløkke med. F.eks. ekstra kraftige stålpløkke, hvis du bruge teltet sydpå, hvor jorden kan være brændt hård af solen.

Teleskopstænger: Med to teleskopstænger kan du nemt og hurtigt omdanne telt døren til lille og effektivt solsejl, så du kan få lidt skygge når solen brænder nedover pladsen.

Footprint/teltbund: Den største årsag til kondens i teltet er fugt, der stiger op fra jorden i forteltet. Med en ekstra bund eller footprint i forteltet, kan du derfor stort set eliminerer kondens problemer i dit telt.

God fornøjelse med dit telt

Vi håber at disse råd kan hjælpe jer med at pejle frem imod det campingtelt der skal følge familiens ferieoplevelser de næste år. Da det kan være en svær beslutning at navigerer rundt blandt vores store udvalg af telte, står vores ekspedienter i butikkerne naturligvis altid klar med gode råd og vejledning.

I vores webshop har du rig mulighed for at læse mere om vores store udvalg af campingtelte og familietelte.

Du kan også bestille dem alle online og få dem leveret til døren - altid med 14 dages fuld returret.
Spejder Sport A/S, Lejrvej 13, 3500 Værløse, T: 43 55 35 00, F: 43 55 35 25 - E: salg@spejdersport.dk - CVR-nr.: 58 14 28 16
© Copyright 2009. All Rights Reserved.